2015. augusztus 5., szerda

01 Villámvélemény - Undercover

 Üdvözlet mindenkinek! Ezennel megjöttem az első villámvéleménnyel, amit Raquel Yates blogjáról készítettem. Remélem, hogy nektek is elnyeri a tetszéseteket a történet, ahogy engem is magával ragadott. Lejjebb görgetve megtaláljátok a villámvéleményt.

Itt az oldal: xxx

Millió puszi,
Arika Blue

Kinézet: A fejléc szerintem teljesen illik a történethez, a háttér és a színek is jó választásnak bizonyult. Mivel egy letöltött designról van szó, természetes, hogy harmóniában állnak az egyes elemek egymással. Az egyetlen hátránya a kész sablonnak, hogy esetleg más is megtalálja, majd felhasználja, így nem tud teljes mértékben egyedi lenni az oldalad kinézete. Azt tanácsolnám, hogy rendelj valakitől designt, így a történetedhez illő, egyedülálló kinézettel fogsz rendelkezni.
A háttér egyszerű, homogén, ami szerintem jó döntés, így a fejlécen van a hangsúly, mikor valaki a blogodra téved. A modulsáv rendben van, egyetlen oda nem illő dolgot sem találok. Talán annyi javításra szorulna, hogy a képeket igazítsd középre, úgy még szebb lesz az összhatás. Minden átlátható, egyszerű, mégis látszik, hogy sokat foglalkoztál vele. A betűtípus is rendben van, megfelelő, és bár sötét háttérrel van a világosabb, sárgás szöveg, mégsem zavarja a szememet. Megtaláltad az egyensúlyt a színek között! 
A Szereplők menüpontban jó ötletnek tartom, hogy idézeteket tettél a karakterekhez, nem pedig hosszasan taglaltad, hogy kinek mi a jellemző tulajdonsága. Manapság egyre több helyen lehet látni, hogy vagy alig írnak az adott karakterekről, vagy ami a másik végletre jellemző: túlbonyolítják, rengeteg információt árulnak el. Egyik megoldást sem tartom jónak. A tiéd pont az arany középút, gratulálok! Esetleg kissé hosszabb idézeteket tehetnél fel, de ez részletkérdés.

Összességében tehát teljesen rendben van a design, mindössze annyit javasolnék, amit feljebb is írtam, hogy rendelj egy egyedi, kizárólag a történetedhez illő kinézetet, hogy még különlegesebbé tedd a blogodat!

Történet: A címed nekem személy szerint tetszik, főleg, hogy nem valami szokványos. Egyedi, karakteres, mely felkelti a kíváncsiságot. Bár angolul van, de ez különösebben nem zavar.
A fülszöveg - vagy ahogy nálad szerepel: történet - rövid, lényegre törő, nem tartalmaz egyetlen felesleges mondatot sem. Felkelti az olvasók figyelmét annyira, hogy bele akarjanak olvasni a történetedbe. Az első felében ötletesnek találom, hogy bandákat említesz, mivel nem igen találkoztam eddig olyan bloggal, ahol ilyesmi lenne az alapötlet. A szöveg második fele után körvonalazódik az olvasóban a fő cselekményszál, miszerint Sloan az egyik legnagyobb embercsempész banda nyomába szegődik, hogy rács mögé juttassa őket.
A prológus figyelemfelkeltő, tetszett, ahogy egy - későbbiekben - lényeges momentumot ragadtál ki a történetedből, s azt nevezted el prológusnak. Gördülékenyen fogalmazol, részletességgel írod le a történéseket, a kisebb helyesírási hibáktól pedig el lehet tekinteni. Az egész bejegyzés egy jól megszerkesztett, egésznek tűnt. Izgalmas volt, kíváncsivá tett, hogy vajon ki lőtt le kit. Bevallom, még szívesen olvastam volna néhány soron keresztül, pontosan mi is történt a szereplőkkel.
Helyesírásoddal alapvető gond nincs. Elvétve megtalálható egy-két vesszőlehagyás, felesleges -toldás, Már az első fejezetben találtam egy hibát, ami bár nem tényleges hiba, de sokkal szebben mutat, ha a "21-es körzet" kifejezésben betűkkel írod le a számot. Évszámokat szokás számmal leírni, minden mást ajánlatos betűkkel.

A továbbiakban felmerülő hibákat itt tüntettem fel:

"- Először is - kezdett bele a válaszba, még mindig a papírjaira meredve - magának is, nagyon szép napot! Másodszor, ha velem beszél, vegye le azt a nevetséges szemüveget magáról."

A szórend nem egészen stimmel, illetve a közbeékelt gondolatjeles részt el kell választani egy vesszővel. "- Először is - még mindig a papírjaira meredve kezdett bele a válaszba -, magának is nagyon szép napot! Másodszor, ha velem beszél, vegye le magáról azt a nevetséges szemüveget." Apróbb hibák, csak szépítettem őket.

"- Maga rendőr? - elképedését és hitetlenkedését nem is akarta elrejteni.

Abban az esetben, ha nem "kérdezte", "mondta" stb. szavak jönnek a kérdést vagy a kijelentést követően, nagy betűvel kell kezdeni a gondolatjel utáni részt. "- Maga rendőr? - Elképedését és hitetlenségét nem is akarta elrejteni."

Összefoglalva szerintem igényes, harmonikus blogod van, az alaptörténeted egyedisége pedig tovább tetézi a pozitívumokat! A fülszöveged és a prológusod alapján a történet érdekesnek ígérkezik, így biztosan számíthatsz arra, hogy a közeljövőben visszatérek, s folytatom a történeted olvasását. A fejezethez kapott kritikákra kivétel nélkül válaszolsz, a chatedbe írtakra is reagálsz. A fejezeteknél én az elejére írnám a bevezető gondolataidat, nem pedig a legvégére, illetve talán egy-egy képet - esetleg gifet - tennék az egyes fejezetek elejére, de természetesen tiéd a döntés. Ezenkívül egy egyedibb design feldobná az alaptörténeted! További jó blogolást!

2 megjegyzés:

  1. Szia!
    Köszönöm szépen, igyekszem megfogadni a tanácsaidat

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Raquel!

      Enyém az öröm, hogy olvashattam egy ilyen izgalmas és egyedi történetet! További jó blogolást!

      Puszi, Arika

      Törlés